Kaniner, grodor och ekorrar


Läser just nu The complete tales av Beatrix Potter. Tjusas väl inte fullt så mycket av berättelserna som jag hade hoppats, men illustrationerna … ojojoj, vad ljuvliga.
Och ajajaj vad de fått det att börja rycka i min egen målarlust, den som alltid ligger på lur utan att få plats i trånga bostaden. Staffli, burkar, penslar, färgtuber, pannåer, akvarellblock och basker på sniskan kräver ett visst utrymme – som lyser med sin frånvaro. Såvida man inte gör som jag gjorde till slut: skippade städningen inför go’vännernas lördagsbesök och valde att i stället plocka fram akvarellpennorna och måla på toadörren. För där hängde den på sina gångjärn, vit och ledig. Det var bara att köra. Dödgrävarfjärilar, lövhyddor och limbovarelser på ängslig jakt efter platsen de befinner sig på [sic].
Inte ett dugg Beatrix Potter-lika saker, alltså. Fattas bara! Men det var liksom inte det som var poängen heller. Poängen är att det finns massor av fria ytor kvar på toadörren.
Hm, undrar om det inte finns lite katter och krokodiler i akvarellpennorna som vill ut. Eller kanske till och med några hundar eller flera.
Inga i stil med dessa, dock, för dessa charmtroll befinner sig i en klass helt för sig själva.
Lycklig, det är vad jag blir när jag ser videon. Letade efter en annan video med OK Go. Och hittade den här. Serendipiditet. Härliga lördag.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.