Really

Göteborg har börjat lukta höst. Det är en årstid som jag i normala fall tycker väldigt mycket om. Dock. Den här gången är det annorlunda.
Var ju så mycket jag skulle ha hunnit med innan den kom.
Men nu är den här.
Och jag hann inte.

Den delvisa förklaringen är att jag inte vet när jag ska sluta med en sak och gå vidare med nästa. Som en illustration av problemet har det de senaste veckorna sett ut så här när jag redigeringsjobbat med mina texter (fast busbons fötter har då oftast inte varit inblandade, det råkade liksom bara bli så just här):

 

Det handlar inte så mycket om redigering som att stryka och skriva helt nytt och sedan trycka ut den nya version. Som jag genast börjar stryka i och skriva om, tills allt har blivit  helt nytt. Bleedin’ bloody ne’er-ending story.

Busbon är så snäll att han alltid ivrar för att få läsa mina texter. Men senast färdigställda novellen fick honom tydligen att tänka på expressionistisk mardrömsskräck. Det tar jag som ett beröm. På sätt och vis. I alla fall, kanske blev texten på det viset därför att jag är så satans arg hela tiden, på hösten som dök upp alldeles för tidigt och på mig själv som inte hann det jag skulle.

Annonser

2 kommentarer

  1. Ethel said

    Håller med, fast i dag lyser solen riktigt sommarljummetskönt!

    Jag tycker att du har strukit mycket :-).

    Jag antar att busbon menade uttrycksfull mardröm? Och det är ju jättefin kritik. Låter spännande.

  2. Ja, det är riktigt behagliga temperaturer, som gjorda för kvällens Midnattslöpare. Det är nästan så att jag får lust att ställa mig någonstans och heja fram dem. Det är tydligen 14000 anmälda, så säga vad man vill om göteborgarna men de gillar verkligen att springa.

    Det var till och med så stiligt att tankarna hade gått till expressionismen som konstform. Själv vet jag inte, det är alltid svårt att bedöma hur det man gör kommer att tas emot av andra. De kan ”missa” sådant man verkligen ville ha fram, och i gengäld finna sådant som man aldrig ens hade tänkt på – och som man blir väldigt glad över att det fanns där. 🙂

RSS feed for comments on this post

Kommentarer inaktiverade.