Kultur eller natur?

I mitt fall föll valet på natur.

 

 

Ägnade massor av tid på onsdagskvällen åt att försöka planera för mitt framemotsedda torsdagsbesök på Bokmässan, men efter att ägnat flera timmar åt att misslyckas totalt med att tota ihop ett vettigt schema var jag så mätt på alltsammans att jag, när torsdagsmorgonen slutligen infann sig, valde bort hele rasket och gick på Universeum i stället.

 

 

Vad ska man säga om det? Jag bytte bort Monika Fagerholm, Helene Schjerfbeck, Erlend Loe, Åsa Larsson, Ludwig Wittgenstein, Mårten Sandén, Sara Kadefors och Jonas Gardell mot sandtigerhajar, dödsormar, silkesapor, dinosaurier, fågelspindlar, papegojor, palettkirurgfiskar (hejsan Doris), pannkakor med sylt och grädde, komulerockor, bollar som dansade i varmluft, m.m. Och jag är mycket lycklig över beslutet.

 

 

Har ingen aning om vad jag missade på Bokmässan, men jag missade i alla fall inte den pluttesöta nyfikna goeldisapan som hoppade omkring så nära intill oss att busbon till och med fick pälskontakt.  Vilket bevisade att regnskogsdjur skiter fullständigt i skyltar som säger inte röra.

 

Det bästa av allt:

Bokmässan är inte över än. I morgon är en ny dag. Och på söndag slinker jag nog in på aktiviteterna som äger rum på Världskulturmuseet.

Annonser

7 kommentarer

 1. Ethel said

  Jag tycker ett var ett djärvt och intressant beslut. Jag har hittills inte haft möjlighet att gå. Hade gett upp tanken på besök på mässan, men nu fick du mig på andra tankar! Unverseum på söndag skulle kunna funka. Och gratis! Fantastiskt.

 2. Ethel said

  Neej, Världskulturmuseet var det ju. Det var du som var på Universeum, haha :-).

 3. De ligger så nära varandra att det är lätt att blanda ihop dem. 🙂 Det skulle förresten kunna bli hur intressant som helst om man lät de båda byggnaderna byta skyltar med varandra (fast det är jag garanterat inte den första som har tänkt) …

 4. Ethel said

  Haha, jag kommer iaf på söndag har jag bestämt.

 5. Programpunkterna verkar lovande så det kommer nog att bli en intressant och kunskapsfylld dag.
  Önskar jag hade hela söndagen fri för detta skojiga men svärmor fyller år, så för min del blir det bara en stund på förmiddagen innan jag måste åka iväg och käka mig glad på tårta.

 6. Ethel said

  Och jag har inte tid förrän på eftermiddagen :-). Är på landet och åker tillbaka lagom till ungefär 1330. Får då inte träffa Ann Ljungberg tyvärr, som har varit min skrivarcoach under en tid.

  • Hon verkar vara väldigt bra, så jag ser fram emot att lyssna på henne. sedan hade det förstås inte gjort ont att få höra Bondesson, Fredriksson och Andersson redogöra för vad man INTE ska göra. Men är det tårta så är det…
   Ska i alla fall försöka komma ihåg att ta med papper och penna. På så vis blir det kanske en liten rapport här på bloggen senare om alla söndagsförmiddagens inhämtade klokskaper.

RSS feed for comments on this post

Kommentarer inaktiverade.